Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2017 10:30 - ОБИЧАЙТЕ ХОЛЕСТЕРОЛА, ТОЙ Е АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМ ЗА ЖИВОТА
Автор: cardiocenter Категория: Други   
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Д-р Тихомир Боев: Обичайте холестерола, той е абсолютно необходим за живота и не е унищожител на здравето ни.

Аз съм кардиолог. Повече от 25 години работя в областта на мастната обмяна – холестерол, триглицериди, липопротеини и въздействието им върху атеросклерозата и нейните ужасни прояви – инфаркта на сърцето и инсулта. Преминах през фазата на ентусиазъм и вдъхновение! Че кой ли лекар не иска да направи най-доброто в областта, в която работи. Сигурен бях , че ще преборим лошия холестерол, ще победим атеросклерозата. След много години работа, анализи, споделяне на опит с колеги от цял свят, дойде и фазата на съмнението.. Въпреки перфектните лекарства резултатите не бяха добри. Пациентите ми пак си боледуваха и умираха, въпреки че с години приемаха най-новите лекарства и спазваха строги и унищожителни диети. И което е много по-лошо – след години прием на „безценните“ статини се увреждат много органи – бъбреци, черен дроб, мозък, объркваха се и другите обменни процеси - на захари, на белтъци, на хормони...
Мой пациент на 44 години, който никога не е пушил, не е приемал алкохол, спортувал е 5 дни в седмицата, без наднормено тегло, с перфектни нива на холестерол и здравословен хранителен режим, без предизвестие получи огромен инфаркт. При изследването коронарография установихме многобройни атеросклеротични промени. А той не беше изключение, след много подобни примери, които сякаш се превръщаха в закономерности, при мен дойде фазата на просветлението... 
Холестеролът и мастите, скъпи приятели въобще не са това, за което ги представят, а са „набедени за виновни” от фармацевтичните гиганти, които печелят милиарди от незнанието на хората. Печелят от нашите страхове! Това показва колко нищо не знаем за големите болести, и че заблудите и манипулациите много лесно ни хвърлят от една крайност в друга. 
Затова ще ви разкажа това, което аз знам за холестерола и за неговите добри страни.
Холестерола е абсолютно необходим за живота и не е унищожител на здравето. 
И въпреки, че много хора мислят, че е тлъстина в кръвта, само 7% от телесния холестерол се намира там. Всъщност той не е тлъстина изобщо- перлено оцветен, с вид на парафин той е солиден алокохол, които прилича на сапун при докосване.Другите 93%, което е по-голямата част от холестерола се намира във всяка клетка на тялото и доставя на клетъчните мембрани хранителни вещества, помага изхвърлянето на отпадачните вещества от клетката и поддържа мембраната еластична.

Според д-р Майкъл Иидс и д-р Мери Дан Иидс: "в допълнение на многото и сложни функции, които холестеролът изпълнява са и следните: той е строителна единица, от която тялото произвежда няколко хормона – адреналин , който помага да се регулира кръвното налягане, хидро-кортизона, естроген и тестостерон. С други думи казано, ако нямате достатъчно холестерол, няма да имате достатъчно хормони."

Холестеролът е естествения механизъм на тялото за прочистване от отровите – детоксификация. 
Високото съдържание на холестерол означава, че в тялото има високо съдържание на отрови – токсини. (Тези токсини се натрупват от водата, храната, замърсяването на околната среда и неправилен начин на живот.) 
Токсините се неутрализират от холестерола.
Д-р Томас Леви твърди, че когато пациенти с високо съдържание на холестерол (над 6,0 ммол/л) например извадят пломбите си от амалгама, съдържанието на холестерол намалява..... драматично – между 4,0 до 5,0 mmol/l. Този вид пломби са виско-токсични и съдържат вещества , отровни за организма.
Всъщност идеята, че холестерола може да деактивира и неутрализира много широк спектър от отрови / токсини в организма не е нова. 
Изследователите отдавна са определили холестерола като деактиватор на много бактериални токсини. Като пример ще ви кажа, че нивото на холестерол на хора, консумирали храни с нитрати и пестициди се е повишава прогресивно след приемане на тези храни. ...
Какво прави холестерола?
Той подпомага образуването на витамин Д(2) в тялото.Един важен за тялото ни витамин. Той е главната съставка и на жлъчните киселини, които подпомагат смилането на храната и по-специално на мазнините. Без холестерол, ние не можем да усвоим витамините А, Д,Е и К, които абсорбират тлъстините от храните, които ядем. Той спомага за развитието на мозъка и нервната система. Отлага се върху нервните влакна и способства за предването на нервни импулси. 
Той помага на кожата да се поти и пречиства. 
Важен е за нормалния растеж и поправка на тъканите защото всяка клеткъчна мембрана и елементите на под-клетъчно ниво са богати на холестерол. По тази причина новородени животни се хранят с мляко и други храни , богати на холестерол- като жълтъка на яйцата, при пиленцата, защото жълтъка им дава много холестерол, полезен за растежа на ембриона. 
И пак той, холестеролът играе главна роля за пренасянето на триглицеридите – кръвната мазнина през кръвоносната система. 
И нещо, което споделям и приветствам...
"Бърз преглед на този списък ще ви убеди в жизнено-важното значение на холестерола, и че той не е разрушител на здравето, който трябва да се избягва на всяка цена. Далеч от идеята, че холестерола е сериен убиец, напротив той е абсолютно необходим за доброто здраве. Без него ние ще загубим силата и стабилността на нашите клетки, правейки ги податливи на инфекции и ракови образувания. Всъщност смъртоносни болести като рака, както и артрита, който предизвиква инвалидност се дължат на понижено ниво на холестерола." д-р Майкъл Иидс и д-р Мери Дан Иидс
Холестеролът, скъпи приятели не причинява сърдечни болести
В тази връзка има много проучвания, които отхвърлят причинно-следствената връзка между високия холестерол и миокардния инфаркт и инсулта. Вече стотици кариолози и липидолози в света, сред които и аз не приемат натрапената теза за „лошия холестерол“. Д-р Уолтър Уилет, Председател на Харвардсия отдел за обществено здраве който е и говорител за най-дългото и най-подробно проучване в света направено на 300,000 човека, отбелязва, че данните без съмнение потвърждават, че идеята да се ядат храни, лишени от тлъстини и бедни на холестерол е грешна! Той дори твърди че липсата на тлъстини и холестерол в диетата са причини за модерната епидемия от затлъстяване на хората.
Лекарствата за понижение на холестерола (статини) не повлияват атеросклерозата и повлияват негатвно здравето ни
Няма никакви доказателства, че намаляването на холестерола предпазва от сърдечни болести. Според известния експерт по хранене Ърл Миндел в неговата книга „Алтернативи на рецептата” никъде няма доказателства, че свободно движещия се в тялото холестерол е опасен за здравето. Фактически холестеролът е изграждащия материал за стероидните хормони, които също включват всички сексуални хормони и кортизоните. Дори малко намаления холестерол в организма води до депресия, самоубийства и рак на белите дробове.
Лекарства за намаляване на липидите пречат на образуването на холестерол в черния дроб. Този механизъм има и други странични ефекти. Същите ензими, които са въвлечени в производството на холсетерол, помагат за производството на важния компонент наречен коензим Q10 и не е изненада, че пациенти, които взимат статин имат намалени нива на коензима CoQ10. 
Коензим Q10 –наричан още юбикинон, което значи „намиращ се навсякъде” участва в производството на ATP, горивото което движи молекулярните процеси. Въпреки че се намира във всяка клетка на нашите тела, той е концентриран най-много в активните клетки на сърцето. Липсата на CoQ10 в сърцето е като да дръпнете свеща на двигател на кола – тя просто няма да работи. Ниските нива на CoQ10 са практически свързани със всички сърдечно-съдови заболявания, включително ангина, виско кръвно налягане, кардиомиопатия и сърдечна атака от запушване.
Водата, не напитките с кофеин, които причиняват още по-голямо обезводняване, е най-доброто лекарство за намаляване на холестерола. По-добро от най-добрите лекарства и химикали на пазара. Водата е абсолютно безопасна, не наранява тялото, както някои от използваните досега лекарства!
Аз самият като лекар и като кардиолог не отричам постиженията на медицината, прилагам ги, когато са полезни за пациента ми. Противя се обаче, когато за сметка на здравето ни, чрез манипулации и изопачени данни се прикрива истината и се спекулира със страховете на хората! 
Аз лично много обичам сланина и тлъсто свинско със зеле. И не смятам да се отказвам от тях . Защото съм убеден, че те не са убийците на здравето ни.

image



Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cardiocenter
Категория: Други
Прочетен: 4046
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930